Romain Grosjean bahreini balesetéről elkészült az eddigi legrészletesebb 3D-s animáció, amelyet végignézve továbbra is csodának tűnik, hogy a francia versenyző ki tudott szállni a Haasból.

Grosjean gyógyulása jó ütemben halad, a jobb keze már kiszabadult a kötésből. A francia versenyző égési sérülései miatt nem utazhatott el a szezonzáróra Abu-Dzabiba, a bal keze továbbra is komolyabb kezelésre szorul.

Pedig Grosjean nagyon készült a Forma-1-es búcsúra, a gyerekei rajzaival díszített sisakban állt volna rajthoz a szezonzárón. Grosjean a jövőben szeretné majd használni a sisakot, mert “túl gyönyörű ahhoz”, hogy csak úgy otthon porosodjon a polcon.

Közben kiderült az is, hogy a Haas nem tudja méltóképpen elbúcsúztatni Grosjeant, a csapattal biztosan nem tud majd tesztelni. “Nincs olyan régi autónk, amelyben motor is van, szóval ezt nem tudjuk megszervezni” – fogalmazott Günther Steiner csapatfőnök. “Pillanatnyilag nem ígérhetek semmit.”

A Mercedes korábban jelezte, hogy kész tesztet szervezni Grosjean számára, ha a Haasnál nem jönne össze a méltó búcsú. A tesztkorlátozás miatt Grosjean csak korábbi, 2018-as autót vezethetne.