A Renault kilobbizta, hogy a két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso már az abu-dzabi ifjoncteszten kipróbálhassa az idei Renault-t, amely nem sokat változik majd 2021-re. Ezzel a teszttel a Renault és Alonso előnybe kerül, mert jövőre mindössze három tesztnap lesz a szezon előtt, vagyis csapatonként minden versenyzőre másfél-másfél nap jut majd az új autókkal.

Alonso visszatérése mellett új csapatba kerül Carlos Sainz (Ferrari), Sebastian Vettel (Aston Martin) és Daniel Ricciardo (McLaren) is, közülük Sainz volt az, aki leghangosabban követelte, hogy ő is tesztelhessen, ha Alonsónak lehet. Vettel “bábszínháznak” nevezte, ami az ügyben történik.

Michael Masi versenyigazgató nemrég e-mailt küldött a csapatoknak, amelyben világossá tette, hogy az Alonsóra szabott kedvezményt nem terjesztik ki másokra, azaz a kétszeres világbajnok spanyolon kívül az idei mezőnyből senki nem tesztelhet Abu-Dzabiban.

A teszten elvileg csak azok vehettek volna részt, akik legfeljebb két F1-es futamon indultak pályafutásuk során. Az Alonso kedvéért kitalált kedvezmény úgy szólt, hogy az FIA engedélyével a teszten azok is ott lehetnek, akik a 2020-as szezonban nem indultak egyetlen versenyen sem. Így lesz ott a teszten Alonsón kívül Robert Kubica és Sebastien Buemi is.