Különleges versenyhelyszín lesz a bahreini F1-es pálya azon vonalvezetése, melyet a Szahíri Nagydíj során használnak a pilóták. Több évtized után először látogatott olyan helyszínre a Forma-1, ahol a pilóták aktuális versenygépükkel kevesebb, mint 1 perc alatt körbeérnek.

Ez természetesen nem megszokott, és nagyobb odafigyelést is kíván a pilótáktól a nagyobb forgalom miatt. Különösen nehézzé teszi mindezt a középső szektor, melynek hepehupás, beláthatatlan kanyarjait egyedül nehezen oldják meg a versenyzők, de a forgalomra is figyelniük kell, ezért biztosan lesznek majd érdekes helyzetek.

“Őszintén szólva nem éppen ez a legizgalmasabb pálya. Mivel rövid körről van szó, a rádió szinte állandóan megy, ‘legyél óvatos, forgalom lesz’. Erre nincs szükségünk” – mondta el véleményét Max Verstappen. “A második szektorban is több kanyarba vakon hajtunk be, eléggé veszélyes ott lelassítani. Vissza kell hűtenünk a gumikat, hogy új mért kört futhassunk, úgyhogy nem a legkönnyebb itt menni, de ez van.”

F1: Verstappen veszélyesnek nevezte a pályát 1

Max Verstappen

A Red Bull hollandjának tempójára nem lehetett panasz a pénteki nap során, a hosszú etapokon ő tűnt a leggyorsabbnak, mégsem elégedettek. “Egyensúlyi szempontból még nem találtuk meg az optimális beállításokat, főleg a rövid etapokat tekintve. Dolgoznunk kell még” – mondta Verstappen.