Romain Grosjean autója a Bahreini Nagydíj első körében 221 km/h-s sebességgel csapódott a szalagkorlátba. Az autó kettészakadt, a túlélőcella pedig átpréselődött a szétszakadt korláton.

Grosjean a glóriának köszönhetően túlélte a balesetet, de többen, így például Sebastian Vettel is szóvá tették a futam után, hogy a korlátnak nem szabadott volna szétnyílnia.

“Jó, hogy az autók biztonságosabbak, mint a múltban, de a korlátnak nem lenne szabad így tönkremennie. Ilyet még nem láttam” – fogalmazott Vettel.

Michael Masi versenyigazgató válaszolt. “Valóban őrült baleset volt, ilyen sok energiának hirtelen mennie kellett valamerre” – mondta Masi. “A túlélőcella pontosan azt tette, ami a dolga, megvédte a versenyzőt. A glória is tette, a dolgát.”

“Ki fogjuk vizsgálni a balesetet, és meglátjuk, milyen tanulságokkal szolgál majd rövid távon. Azonnali reakciókra mindenesetre nincs szükség.”

A megsemmisült korlátszakasz helyére betontömböket helyeztek az újraindítás előtt. “A lehetőségeinkhez mérten az elvégzett javítás a leghatékonyabb, legbiztonságosab és legjobb volt. Számtalan korlátjavításban volt már részem, de ha van tanulsága az esetnek, azt le fogjuk vonni.”