Sem a Török, sem a Bahreini Nagydíjra nem utazott el Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. Az olasz szakember csak távolról segítette, illetve segíti a Scuderiát Maranellóból. A távollét okát nem árulta el, ám vélhetően a 2021-es felkészülés jegyében tölti hétvégéit a Ferrari gyárában.

A sors fintora, hogy a csapat éppen távollétében érte el idei legjobb eredményét Isztambulban. Ott Sebastian Vettel a dobogóra is felállhatott, míg Charles Leclerc csapattársa mögött, a negyedik helyen futott be.

A távollét azonban rövidesen véget ér, és a jövő heti, szintén Bahreinben, de más vonalvezetésen megrendezésre kerülő Szahíri Nagydíjon már a helyszínről koordinálja a maranellói istállót. “A legfontosabb célunk a következő év, nem ez, habár jó lenne a hatodik helynél előrébb végezni” – mesélt az olasz Sky-nak a Ferrari célkitűzéseiről szakember.

Binotto szerint nem jelentett problémát a távolléte, Laurent Mekies sportigazgató remekül ellátta a feladatokat, ő pedig távolról követte ezeket. “Hatékonyan működtünk, de persze, hiányzik a paddock szokásos légköre. Úgy hiszem, a szezon ezen szakaszában már a 2021-es felkészülésre kell koncentrálni, ám jövő héten visszatérek Bahreinbe, és a csapattal töltöm az utolsó két hétvégét.”

F1: Visszaáll a régi rend a Ferrarinál 2

Mattia Binotto

A Ferrari jelenlegi Achilles-sarka az erőforrás. Binotto korábban a motorokért felelt, így érhető, hogy az állítólag jónak ígérkező 2021-es erőforrás fejlesztését is közelről akarta követni. “Idén a szabályok nem engedték a motor fejlesztését, de 2021-ben teljesen új erőforrásunk lesz, mely javít a versenyképességünkön. Rengeteg erőfeszítést és pénzt ölünk ebbe a projektbe, hogy elérhessük a szükséges fejlődést.”

“Eddig elégedettek vagyunk, és még van néhány hetünk, mielőtt a jövő évi erőforrás homologizációja megtörténik” – tette hozzá a csapatfőnök.