Mindkét autójával elvérzett a Ferrari a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérőjének második szakaszában. Hasonlóan a többi versenyzőhöz, a vörös autókra is a közepes gumik kerültek fel a Q2-ben, ám Sebastian Vettel és Charles Leclerc nem jutott be a legjobb tíz közé. Ezúttal a korábbi trendekkel ellentétben, hasonlóan a törökországi időmérőhöz, a német volt a gyorsabb: Vettel a 11. lett, 16 ezredmásodperccel megelőzve Leclerc-t.

“Kemény és szoros volt” – utalt a kvalifikációra a négyszeres világbajnok. “A második szektor nem volt ideális, kissé túl közel voltam George-hoz” – utalt Russellre, a Williams versenyzőjére. “Ez talán nem segített, és küszködtem az utolsó szektorban az első gumik munkára bírásával. Talán több is volt ebben.”

“A második szektor nem volt teljesen tiszta. Összességében ott vagyunk, ahová ezen a hétvégén tartozunk. A verseny holnap lesz, és nem csak egy körig tart, meglátjuk, mit tehetünk. A pálya nagyon durva a gumikat tekintve, holnap pedig kulcsfontosságú lesz a menedzselésük” – tekintett előre vasárnapra a Ferrari németje.