George Russell hiába nyerte meg egymás után a már Forma-3-ként futó GP3-at, majd a Forma-2-t, a Forma-1-ben képtelen komoly eredményeket elérni a versenyképtelen Williamsszel. Russell F1-es pályafutása során még egyetlenegyszer sem volt lassabb az időmérőn aktuális csapattársánál, de pontot ez még nem ért számára.

Russellt a Bahreini Nagydíj előtt megkérdezték arról, nincs-e benne némi hiányérzet. “Versenyzőként mindig meg akarjuk mutatni, mire lennénk képesek egyenlő feltételekkel” – válaszolt az angol.

“Ha valaki a Tour de France-on menne a világ legjobb, verhetetlen kerékpárjával, vagy akár egy olyannal, amiben rejtett motor van, azzal a világ legjobbja sem lenne képes felvenni a versenyt.”

“Ez szül némi frusztrációt, de azt gondolom, hogy ez is része a Forma-1-nek. Mindig voltak gyors autók, és mindig voltak lassabb autók.”

“Sajnos, 2021 többé-kevésbé ugyanilyen lesz. Remélem, és szerintem mindenki más is reméli, hogy 2022-ben az új költségvetési és sportszabályok összébb rázzák a mezőnyt. Remélhetőleg a versenyzőkön múlik majd, ki hányadik helyen végez, szerintem mindenki alig várja ezt.”