Ugyan a Ferrarinál végre-valahára a javulás jelei látszanak, az olasz csapat 2020-ban történelmi mélységekben járt, míg a McLaren idén is folytatta a javulást, versenyben van a konstruktőri 3. helyért.

Carlos Sainz ugyanakkor elhagyja a wokingi alakulatot, 2021-től Sebastian Vettel utódja lesz a Ferrarinál, igaz, mivel ő még a szezonkezdet előtt, májusban írt alá az olasz csapattal, az elmúlt hónapokban újra és újra megkapta a kérdést, nem bánta-e meg a döntést.

„Az egyetlen dolog, ami idegesít az, hogy az újságírók már előre tudhatják a választ a kérdésre. Nem tudom, miért kérdezik meg újra és újra, ugyanis ugyanazt válaszolom, mint egy hónappal korábban” – mondta a 26 éves spanyol.

„Igen, a megbántam-e a slágertéma. Szerintem tudják rá a választ” – utalt arra, hogy „nem”.

A Ferrari Charles Leclerc és Sainz fiatal párosával hosszabb távra tervez, módszeres közös építkezés a cél, az elnök, John Elkann nyáron azt mondta, ezt olyan komolyan veszik, hogy a pilótákat is Maranellóba költöztetik.

„Igen, napirenden van a dolog az év végére. Olaszországba költözöm, hogy több időt tölthessek ott. Úgy gondolom, hogy a McLarennél töltött sikeres időszaknak is fontos része volt, hogy a csapat közelében voltam. Nem is kérdés” – erősítette meg Sainz.