Fernando Alonso jövőre visszatér a Forma-1-be, korábbi sikercsapatánál, a Renault-nál szerepel majd. Alonso az elmúlt hetekben már több teszten is részt vett, a legutóbbin közel kétszáz kört tett meg a 2018-as autóval.

A Renault jelenlegi sportigazgatója, Alan Permane már Alonso vb-címeinek megszerzésekor is a csapatnál dolgozott, a csapattárs Jarno Trulli versenymérnöke volt.

Permane szerint mindig is a sebessége volt Alonso legnagyobb erőssége, de ugyanígy az alkalmazkodóképessége is példátlan volt. Akár egyik napról a másikra képes volt úgy változtatni a vezetési stílusán, hogy azzal jobban kímélje a gumikat.

“És ezekben még mindig nagyon erős” – dicsérte Permane Alonsót a teszteredmények alapján. “Fenomenálisan gyors, és a részletekre is nagyon odafigyel. Folyamatosan kérdésekkel bombáz mindenkit, szóval jó kis év áll előttünk.”

Sőt, Alonso már most is kiveszi a részét a munkából. “Folyton jönnek tőle az üzenetek, hogy ne felejtsük el ezt vagy azt, gondoljunk erre vagy arra, pedig csak otthon ül.”

“Hallgatja a megbeszéléseinket, néha javasol ezt-azt. És tudom, hogy ennek a tízszerese vár ránk, amikor tényleg megérkezik.”