A múlt hétvégi Török Nagydíj előtt a Renault-t, a McLarent és a Racing Pointot mindössze egyetlen pont választotta el a konstruktőri verseny 3-5. helyén (135, 134-134 pont), míg a Ferrari 103 ponttal állt a 6. helyen.

Az őrületes isztambuli futam alaposan átírta a táblázatot: Sergio Perez 2. helyének köszönhetően a Racing Point felugrott a 3. helyre (154 pont), de az erős kettős pontszerzésnek köszönhetően a McLaren is megelőzte a Renault-t (149, 136 pont), Sebastian Vettel 3. és Charles Leclerc 4. helye pedig lőtávolba hozta a Ferrarit (130 pont).

A McLaren-főnök Andreas Seidl szerint három futammal a vége előtt így még nyíltabbá vált a 3. helyért folyó küzdelem, akár még a Ferrari is nevethet a végén.

„Jó volt ilyen eredményt hozni, amivel így a konstruktőriben is tartjuk a lépést” – utalt arra, hogy Carlos Sainz 5. és Lando Norris 8. helyével 15 zsebeltek be.

„Viszont egyértelműen nem a miénk a harmadik-negyedik leggyorsabb autó. Az alapján pedig, amit a Ferraritól láttunk, elég nekik még egy jobb eredmény, és hirtelen már négy csapat küzd majd a 3 helyért.”

„Tudom, hogy mire képes egy olyan erőforrásokkal rendelkező csapat, mint a Ferrari, így nem meglepetés, hogy magukra találtak a szezon során. Mi sosem becsültük alá őket. Két nagyszerű pilótájuk is van, ahogy a csapatuk is nagyon jó.”

A McLaren jelenleg, 14 forduló után 76 ponttal jobban áll, mint tavaly ilyenkor.

„Ugyanakkor az ellenfeleink is nagyon erősek, így csak azt remélhetjük, hogy sikerül a végéig életben tartani ezt a csatát. A fő az, hogy önmagunkra koncentráljunk, hogy mindenből a maximumot hozhassuk ki. Az autónk versenyképes, ami azt mutatja, nagyot léptünk előre tavalyhoz képest.”