Sokan úgy vélték, hogy Max Verstappen lehet a Forma-1-es Török Nagydíj legnagyobb esélyese, miután olyan versenyzők vették körbe a rajtrácson, akiknél általában gyorsabb szokott lenni. Ám az 58 körös isztambuli őrület a győztes személyét leszámítva minden volt, csak nem egy sima futam.

A Red Bull hollandja végül csak hatodik lett: Sergio Perez Racing Pointja nagy kihívást jelentett Verstappennek, az előzési kísérletből kis híján csúnya baleset lett.

Ezek után nem úgy alakult a futama, ahogy azt a holland képzelte: a forgalomba beszorult, majd még egyszer megforgott, ekkor már lassabb tempónál. Végül így is csapattársa előtt, a hatodik helyen végzett. “Nagyon nehéz verseny volt, csak csúszkáltam Sergio mögött. Nem tudtunk előzni” – mondta a leintést követően Verstappen, hozzátéve, hogy a rajtnál a kevésbé használt ívről indulva tudta, hogy nem lesz egyszerű dolga. A piros lámpák kialvása után vissza is esett jó néhány helyet, de ezt a hátrányt akkor le tudta dolgozni.

Verstappen fejében meg sem fordult az, ami a dobogón végző Sebastian Vettel fejében. “Nem volt szó arról, hogy slick gumikra váltunk, túl csúszós volt ahhoz a pálya.”

“El kell felejtenünk ezt a versenyt” – summázta a történteket.