Max Verstappen korcsolyázott a legjobban a Török Nagydíj pénteki szabadedzésein, a Red Bull holland versenyzője mindkét tréninget az első helyen zárta. Verstappen nem tulajdonít ennek túl nagy jelentőséget.

“Remélem, az aszfalt még javulni fog” – utalt Verstappen a nehéz körülményekre. Lewis Hamilton egyenesen szarnak nevezte az új burkolatot.

“Jól felkészültünk a mai napra, a körülményekre is jól reagáltunk már az első edzésen. Csak remélni tudom, hogy versenyképesek leszünk az időmérőn és a versenyen – soha nem tudhatjuk, mi történik. Abban azért biztos vagyok, hogy a Mercedes össze fogja kapni magát.”

“A tapadás annál rosszabb nem is lehet, mint amilyen az első edzés elején volt. Még mindig nagyon messze vagyunk a jótól, továbbra is olyan, mintha jégen vezetnénk. Rosszabb Portimaónál, de a körülmények mindenki számára egyformák, szóval alkalmazkodnod kell.”

“Remélem, nem fog esni, mert az már tényleg igazi jégpályát jelentene, és szöges vagy hasonló gumikra kellene váltanunk. Ez persze érdekes lenne, de majd meglátjuk” – viccelődött a holland.