A Forma-1 2021-re rekordhosszú, 23 fordulós idényt tervez, ám a szokásos kísérőszériáknak, a Forma-3-nak és a Forma-2-nek ez túl sok az utazási kiadások, szállásköltségek szempontjából, így a bajnokságok fordulóinak számát csökkentik, ugyanakkor az egy hétvégére/helyszínre jutó versenyeik számát megemelik.

Az eddig a hétvégék jelentős részén együtt futó két kategóriát szét is választják, az F3 többségében az európai fordulókon támogatja majd az F1-et, míg a nagyok, az F2-esek nagyrészt a tengerentúli helyszínekre kísérik el a száguldó cirkuszt.

F1: Jövőre nyolc hétvégén versenyeznek a női pilóták 1

F1: Jövőre nyolc hétvégén versenyeznek a női pilóták 2

Lesz egy igen jelentős újítás is: a betétsorozatok kínálata 2021-ben kibővül a kizárólag női pilótáknak szervezett W Seriesszel, a hölgyek nyolc hétvégén versenyeznek majd az F1-es helyszíneken (a fordulókat még nem jelentették be).

A W első idényét 2019-ben rendezték, a sorozat akkor a Német Túraautó-bajnokságot kísérte. 2020-ra a Forma-1-es Amerikai és Mexikói Nagydíjra már kitűztek két W-fordulót, de a széria idei szezonját végül a koronavírus-járvány miatt lefújták, végül e-versenyeket tartottak helyettük.

F1: Jövőre nyolc hétvégén versenyeznek a női pilóták 3