Daniel Ricciardo is tartja a motorsportos hagyományt, melynek keretében a versenyzők bukósisakot cserélnek az ellenfeleikkel. Az ausztrál már jó néhány bukót begyűjtött az évek során, de vannak még pótolni való lyukak. A kérdésre, hogy kivel cserélne legszívesebben, így felelt:

„Hogy őszinte legyek, Sebastiannal. Vele még nem cseréltem, és mivel csapattársak is voltunk, igazán jó lenne. Talán lesz még rá időm, mivel még marad az F1-ben, de ha az év végén visszavonult volna, nekem is le kellett volna csapnom rá. De még meg kell kérdeznem Sebastiant, egyelőre nem szóltam neki.”

Nemrég, miután a nürburgringi Eifel Nagydíjon Michael Schumacher győzelmi rekordjának beállításakor Lewis Hamilton megkapta a német legenda egyik sisakját, Ricciardo azt nyilatkozta, menőbb ajándékot el sem tud képzelni. Tényleg odavan a bukósisakokért:

„Kaptam már nagyon szép ajándékokat, az tuti. A Toro Rossótól való távozáskor egy kormánykereket kaptam, ami nagyon frankó volt. Később a Red Bullnál egy krosszmotort, ami szintén állat volt. Szóval rendesen elkényeztettek.”

„De a sisakgyűjtemény is szépen gyarapodik. Minden évben igyekszem cserélni párat. Gyűjtöm a sajátjaimat, de cserélni is szeretek más pilótákkal. Versenyzőként ez a kölcsönös tisztelet legmagasabb szintű kinyilvánítása, szóval mindig jó érzés, meglátjuk, idén kikkel cserélek. A sisakok sok helyet kívánnak, szóval ideje egy külön szobát kijelölni nekik, de ez legyen a legnagyobb baj!”