A pocséknál is pocsékabb idényt fut Sebastian Vettel a Ferrarinál: a közelében sincs csapattársa, Charles Leclerc tempójának, örülhet, ha egyáltalán pontot tud szerezni a futamokon. A négyszeres bajnok összetettben sincs az első tíz közelében, mindössze 18 pontot gyűjtött.

A Ferrari még a szezon rajtja előtt bejelentette, hogy jövőre már nem kér Vettelből, aki a Racing Point/Aston Martinhoz igazol Sergio Perez helyére. A német a lehető leghamarabb elkezdi a munkát új csapatánál.

“Jövőre hasonló autók lesznek, mint amilyenek idén voltak. De számomra az lesz a nagy kihívás, hogy felülkerekedjek mindenen, ami az elmúlt időszakban történt” – mondta Vettel.

“Ahogy eljön a január, már bele is vetem magam a projektbe, hogy tisztában legyek mindennel, ami a vezetéshez és a teszteléshez kell. Nem egy konkrét dologról vagy személyről van szó, egyszerűen meg kell ismernem az egész csapatot. A ritmusát, a munkamódszereket, és próbálok majd segíteni abban, hogy még jobban menjenek a dolgok.”

Vettel a ferraris időszaka alatt 14 futamgyőzelmet szerzett, a harmadik legtöbbet a csapat történetében, kétszer is a bajnokság második helyén végzett.

“Olyan ez, mint egy kapcsolat. Hiányozni fognak az emberek, sőt az egész Ferrari, de a kulisszák mögött ugyanúgy tudunk találkozni. Máshogy ugyan, mint eddig, de az emberek maradnak.”