Danyiil Kvjat 2014-ben a Toro Rossónál mutatkozott be, de 2015-ben már a Red Bull Racingnél vezetett Sebastian Vettel utódjaként. Az orosz nem szerepelt rosszul, de az energiaital-gyártó új üdvöskéje, Max Verstappen kedvéért a 2016-os szezon első negyede után visszaküldték a Toro Rossóhoz, ahol nem tudott magára találni. Kvjatot 2017-ben a szezon kétharmada után félreállították, az év végén el is küldték, ám az újabb saját nevelésű pilóták hiánya miatt 2019-re visszahívták a Toro Rossóhoz. Tavaly még elfogadhatóan szerepelt, az esős, kaotikus Német Nagydíjon egy dobogót is elcsípett, de idén messze elmarad csapattársától, Pierre Gaslytól.

A francia 2021-re szóló hosszabbítását tegnap jelentette be a Red Bull kisebbik csapata, a Kvjatot illető teljes csend viszont nagyon is beszédes volt, biztosnak látszik, hogy az orosz nem kap több lehetőséget.

„Őszintén mondom, hogy egyáltalán nem aggódom. Lesz, ami lesz, mindegy. Ha jövőre is az F1-ben leszek, jó, ha nem, hát nem” – mondta a Motorsportnak, amikor a jövőjéről kérdezték.

„Jelenleg egyáltalán nem is foglalkozom ezzel, nem ez a prioritás. De belefér egy év kimaradás is, vagy akármi. Majd meglátjuk. Még nem tudom, mi is lesz. A maradék futamokon mindent beleadok majd, ez a legjobb, amit tehetek: a munkára koncentrálni, aztán majd kiderül, mit hoz a jövő.”

F1: Kvjat nem fél a kirúgástól 2

A kérdésre, hogy mire is célzott az egy év kihagyással, így reagált:

„Nem azt mondtam, hogy ez lesz. De azt sem, hogy nem. Azt mondtam, hogy még minden nyitott. A mostani, őrült időkben bármi lehetséges. Pillanatnyilag nincs miről dönteni, ezért nincs is min gondolkodnom. Egyszerűen úgy értettem, hogy bármilyen döntés belefér számomra. Nem félek semmilyen lehetőségtől.”