Az Alfa Romeónál idén kifut Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi szerződése is. Míg a 41 éves finn maradása elsősorban rajta múlik, az második évét töltő Giovanazzi inkább csak akkor számíthat folytatásra – bár akkor sem igazán –, ha a 2007-es világbajnok távozik, ugyanis máskülönben ő lesz kénytelen átadni a helyét a motorpartner Ferrari neveltjének, a Forma-2-es bajnokjelölt Mick Schumachernek.

„Úgy emlékszem, múlt pénteken mondtam már az újságíróknak, hogy pár héten belül meglesz a döntés. Azt hiszem, október során még hozzuk a döntést, hogy aztán emiatt már ne kelljen aggódnunk az utolsó négy futamon” – idézte a csapatfőnök Frederic Vasseurt az Autosport.

F1: Novemberre kiderül, mi lesz Räikkönennel 1

Az Alfa Romeónál a nürburgringi Eifel Nagydíj első szabadedzésén vezetett volna Schumacher, ám a köd, a rossz idő miatt a lefújták a gyakorlást. Vasseur elmondta, hogy a pótlás egyelőre nehéz kérdés, hiszen ezen a héten a mindenki számára új helyszínre, a portugáliai Algarve pályára mennek, nem lehet átadni az autót, aztán Imola jön, ahol nem is lesz pénteken edzés, majd Isztambul következik, ahol szintén az állandó versenyzőknek kellene ismerkedni a helyszínnel, ezért Bahrein jelenti a legjobb esélyt, főleg, hogy a Forma-2 szezonzáró fordulóit is ott rendezik.