A háromszoros Forma-1-es világbajnok Sir Jackie Stewart szerint nyerhet Lewis Hamilton akárhány bajnokságot, sose érhet fel a régi legendákhoz. “Mostanra akkora fölényben van az a motor és az az autó, hogy az már szinte sportszerűtlen a többiekkel szemben” – fogalmazott Stewart nemrégiben egy interjúban, amiben sok minden másról is beszélt.

Hamilton bizonyos értelemben szóvá is tette ezt a nyilatkozatot az Eifel Nagydíj után, amelyen beállította Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját.

“Sok ember szól le, különösen az idősebb versenyzők közül. Nagyon beakadt ez náluk, nem tudom, miért. A magam részéről nagyon tisztelem a múlt legendáit, még ha folyamatosan negatívan is beszélnek rólam” – utalt Hamilton Stewart szavaira.

A háromszoros világbajnok szerint Hamilton kiforgatja a szavait. “Nem próbálom kisebbíteni Lewis érdemeit, nagyon is tisztelem a teljesítményét. Ő a jelen kor legjobbja. Csalódott vagyok, hogy ezt gondolja, mit profitálnék én ebből? 81 éves vagyok” – válaszolt Stewart.

“Azt kérdezték tőlem, mit gondolok arról, hogy Lewis lesz a legtöbb győzelemmel rendelkező versenyző, és hogy mondhatjuk-e azt, hogy ő minden idők legjobbja. Én meg annyit válaszoltam, ezt nehéz megmondani.”

“Véleményem szerint Juan Manuel Fangio minden idők legjobbja, őt pedig Jim Clark követi.”