A Mercedes a múlt héten jelentette be, hogy a közeljövőben hangsúlyosabbá kívánják tenni a sportalmárka, az AMG jelenlétét a Forma-1-ben, emellett nyomatékosították, hogy kitartanak az F1-es jelenlét mellett.

Az anyacég Daimler vezére, Ola Källenius egy friss megszólalásban újra aláhúzta az utóbbit, igaz, azt is közölte, hogy drasztikusan csökkenteni kívánja az F1-es projekt költségeit, ami persze nem akkora újdonság, hiszen a jövő évtől életbe lép az évi 145 millió dolláros kiadási plafon.

„Nagyjából annyi okunk van kiszállni a Forma-1-ből, mint a Bayern Münchennek felhagyni a focival” – mondta egy újságíróknak tartott kerekasztal-beszélgetésen Källenius.

„A sporttevékenységeink nettó pénzügyi hatását megfelezzük a következő három év során. A Forma-1-ben pedig még a cég egészénél is agresszívebb csökkentést célzunk” – tette hozzá.

A Mercedes 2014 óta az összes konstruktőri és egyéni bajnoki címet elvitte a Forma-1-ben, ahogy idén is teszik majd, sőt, a szabályok és az autók viszonylagos változatlansága miatt 2021-re is ők a fő favoritok.