A Honda a jövő év végén kiszáll a Forma-1-ből, így a Red Bull és az AlphaTauri 2022-re motorpartner nélkül marad. Szóba került már a Honda motorprogramjának átvétele, de a szabályok lehetőséget adnak egy Red Bull-Renault-kényszerházasságra is – és ezt a lehetőséget sem lehet kizárni.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke szerint a két cég legfelső vezetői tárgyalhatnak egy esetleges megállapodásról, ez a kérdés nem a paddockban fog eldőlni.

A múlt heti, Eifel Nagydíj helyszínén egyébként ott volt a Renault új vezérigazgatója, Luca de Meo, vasárnap látták is a Red Bull motorhome-jában Christian Horner, Helmut Marko és Abiteboul társaságában.

“A motorral kapcsolatos tárgyalások során mindig Marko volt az én emberem” – mondta Abiteboul. “De Dietrich Mateschitz jól ismeri Luca de Meót, szóval talán köztük is lesznek egyeztetések.”

“Jelenleg nem zajlanak ilyen megbeszélések. Ha eljön az ideje, biztos megvizsgálják majd, mit engednek meg a szabályok.”

“Az tény, hogy május közepe előtt nem kérhetnek fel bennünket motorszállítónak. Ez Forma-1-es léptékkel rengeteg idő, isten tudja, mi történhet addig.”