2020-ban elmarad a Ferrari teljesítménye az elmúlt években látottakétól. A lemaradás jelentős részét a motorjuknak köszönhetik a maranellóiak: az idei évre újra kellett tervezniük erőforrásukat, miután a riválisok szabálytalanságo(ka)t sejtettek a háttérben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott szabálytisztázások megjelenését követően pedig vissza is esett az olaszok teljesítménye.

A csapat folyamatosan hordja a fejlesztéseket a versenyhelyszínekre, ám Charles Leclerc legutóbbi időmérős villanását leszámítva nem történt jelentősebb előrelépés a többiekhez képest. 2021-nek azonban már nagyobb reményekkel vágnának neki a vörösök, köszönhetően annak, hogy az autó Achilles-sarkának számító motor teljesen megújul.

“Jövő évben teljesen új erőforrásunk lesz, mely már hónapok óta a tesztpadon van, és jók a visszajelzések” – mesélte a Nürburgringen Mattia Binotto csapatfőnök.

F1: Teljesen új motort kap jövőre a Ferrari 1

Mattia Binotto

A szabályok azonban nem engednek igazán sok módosítást az autón, így például a Ferrari aerodinamikai hátrányán nehéz lesz faragni. Ezt a szakember is tudja. “Gyakorlatilag lehetetlen lesz jövőre behozni a lemaradást a Mercedesszel szemben, de a cél az, hogy sokkal versenyképesebbek legyünk, mint jelenleg” – tette hozzá Binotto.

“Néhány alkatrésszel teljessé tesszük a csomagot két hét múlva. A jelenlegi projekt finomhangolásának célja, hogy megerősítsük a 2021-es fejlesztési irányt” – tekintett előre a csapatfőnök.