Nagy-Britanniában a nyolcvanas-kilencvenes években nagy sikerrel futott a híres embereket, politikusokat karikírozott bábfigurákkal parodizáló Spitting Image című műsor – a 35 felettiek Uborka című magyar változatára is emlékezhetnek –, amelyet idén egy streamingszolgáltató támaszt fel.

A műsorban a célkeresztbe került Lewis Hamilton is, aki mostanában Forma-1-es sportsikerei mellett – sokak szerint képmutató – környezetvédelmi és emberi jogi kampányolásával is felhívta magára a figyelmet. Alább a hamiltonos jelenet (melyet a tizenéves klímaaktivista Greta Thunberg időjárás-jelentése vezet fel. „Meleg lesz!”):

„Teli kérem, főnök! Üdv, Lewis Hamilton vagyok, Forma-1-es versenyző, az igazságtalanság elleni küzdelem élharcosa és áfacsaló. Itt az idő, hogy rámutassunk a nagy szennyező olaj- és gázipari cégekre, akik tönkreteszik a bolygónkat – kivéve a szponzoromat, a Petronast, akik rohadt jó munkát végeznek és az áraikban is verhetetlenek!” – mondja a pilóta, majd fél métert halad benzinzabáló sportkocsijával, hogy aztán újabb telitankolást kérjen.

„Megint itt vagyok, Lewis Hamilton, Forma-1-sztár, környezetvédelmi aktivista és az offshore adóparadicsomok nagy kedvelője. Az emberi jogi visszaéléseknek véget kell vetni, most azonnal! Pont. Kivéve Kínát, Oroszországot és Bahreint, mert ezeken a helyeken versenyeznem kell. De ezeken kívül mindenütt tegyenek rendet! …korábban az egyik Pussycat Doll-lal randiztam!”