A Red Bull az évek folyamán számos versenyzőt vette fel pilótanevelő programjába, jó néhányan az F1-ig is eljutottak, ám onnan viszonylag gyorsan kipottyantak. Így járt Sebastien Buemi, Jean-Eric Vergne, Brendon Hartley is, a nagy ígéretnek számító Antonio Felix da Costa pedig el sem jutott a csúcskategóriába, miután 2014-re az energiaital-gyártó inkább a programban hátrébb álló Danyiil Kvjatot ültette a Toro Rossóba.

Buemi azóta Forma-E-, háromszoros Le Mans-győztes és kétszeres hosszútávú világbajnok, Hartley kétszerss Le Mans-győztes és kétszeres hosszútávú világbajnok, Vergne kétszeres Forma-E-bajnok, da Costa pedig egyszeres Forma-E-bajnok lett, azaz egész jó versenyzőknek bizonyultak.

Kár, hogy őt nem láttuk a Forma-1-ben 1

Hartley és Buemi Le Mans-ban

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, mégsem bánja, hogy nem tartották meg őket az F1-es programjukban.

„Úgy gondolom, hogy ebben az a szép, hogy a Red Bull ennyi srácnak adott lehetőséget, legyen szó akár Jean-Eric Vergne-ről, da Costáról, Sebastien Buemiről, nagyszerű volt látni, hogy megnyerte a versenyt, őt (Buemit) a mai napig támogatja is a Red Bull. Ezek a pilóták a Red Bull támogatása, nevelése nélkül nem juthattak volna ilyen lehetőséghez.”

„Nem hiszem, hogy bánni kéne bármit is. A legjobbak úgyis mindig feljutnak a csúcsra. Azt hiszem, talán érdekes lett volna látni, da Costa mire képes egy Forma-1-es autóban, de erre nem adódott lehetőség.”

Kár, hogy őt nem láttuk a Forma-1-ben 2

Da Costa és Vergne a Forma-E-ben