Az F1-ből 2018 végén távozott Fernando Alonso a WEC-s, dakaros és indycaros kitérők után 2021-ben visszatér a száguldó cirkuszba, a 39 éves versenyző a Renault, pontosabban jövőre már Alpine pilótája lesz.

A kiszállása előtt Alonso sokszor beszélt arról, hogy addig marad, amíg a 2005-2006-os címek mellé nem szerez egy harmadikat, ez végül nem vált valóra, sőt, a spanyol AS-nek adott interjújában elismerte, hogy nem is ez a célja a visszatéréssel.

„Szívesen mondanám, hogy ezért jövök vissza, de tisztában vagyok a korlátainkkal, főleg a 2021-es idényt illetően, tudom, hogy jövőre biztosan nem leszek bajnok” – jelentette ki.

„Ami 2022-t illeti, még minden a levegőben lóg, sok csapat arra készül, a Renault, a Red Bull, a Ferrari, az Aston Martin, mindenki úgy van vele, hogy akkor minden megváltozik, és remélhetőleg így is lesz. De senki sem tudja biztosan, mi fog történni, én pedig nem is szeretnék ilyen nagy célt kitűzni a visszatérésre, hogy aztán rosszul érezzem magam, ha nem sikerül” – folytatta.

„Egyszerűen azért térek vissza az F1-be, mert imádok versenyezni, az F1 pedig viszonylag jól megúszta a járvány hatásait, ráadásul erős márkához kerülök.”

„Olyan csapathoz térek vissza, ami szinte a családom. Örömmel, felkészülten térek vissza, két év kikapcsolódást követően, feltöltődve, hogy kéthetente újra a világ legkifinomultabb autóit vezessem. Ezzel a gondolattal térek vissza. Persze amikor kialszanak a lámpák, mindannyiunkból előjön a versenyző, az ember dobogós helyeket, bajnoki címeket, mindent akar, de tisztában vagyok a korlátainkkal, a nehézségeinkkel.”