A Mercedes szocsi futambeharangozójában a főnök, Toto Wolff így beszélt a hétvégén következő Orosz Nagydíjról:

„Most Oroszországba megyünk, a szezon első egyedi versenyhétvégéjére. Szocsi eddig jó pálya volt számunkra, erős eredményeink vannak” – utalt arra, hogy az Orosz Nagydíj 2014-es első rendezése óta a Mercedes nyerte az összes kiadást.

Wolff szokás szerint felnagyította a rájuk váró kihívást, egy „nehézségre” is rámutatott:

„A szocsi pálya szokatlan nyomvonallal rendelkezik, egyik jellemzője pedig igazán különlegessé teszi: a pole-tól az első féktávig tartó szakasz hossza. Emiatt nem feltétlenül a pole-ból induló versenyző van a legjobb helyzetben, hiszen a mögötte érkezők kihasználhatják a szélárnyékot. Tavaly is láthattuk ezt, amikor Vettel megelőzte Leclerc-t a 2-es kanyarba érkezve, ahogy 2017-ben is, amikor a 3. helyről induló Valtteri előzte meg a pole-ból rajtoló Vettelt. Az időmérős tempónk idén nagyon erős, de ez az erősségünk Szocsiban gyenge pontunkká válhat a futamon”

Ahogy már írtuk, a Drive to survive harmadik évadát forgató Netflix Szocsiban forgat majd a Mercedesnél, hogy jó esetben elkaphassák a pillanatot, amikor Lewis Hamilton beéri Michael Schumacher 91-es rekordját, ugyanakkor a csapatnak nincsenek jó emlékei az előző netflixes hétvégéjükről…

„Emellett ez lesz az a hétvége, amikor a Netflix nálunk forgat. Tavaly Hockenheimben követték a munkánkat, ahol a hazai futamot és a márka motorsportos történetének 125 éves jubileumát ünnepeltük – és az volt a legrosszabb versenyünk. Ez igen szórakoztató Netflix-epizódot eredményezett, de reméljük, hogy ezúttal a jó tartalom mellett jó versenyt is nyújtunk majd!” – jegyezte meg a csapatfőnök.