A Red Bull idén már nem számíthat motorfejlesztésre – erősítette meg a Honda F1-es programjának vezetője, Jamamoto Maszasi.

“A szabályváltozások miatt nem tudunk a tavalyihoz hasonlóan fejleszteni, és egyre újabb specifikációkkal előállni. Tartani kell magunkat az idei homologizációhoz” – fogalmazott Jamamoto.

“Nem feltétlenül a kapacitásaink miatt van ez, hanem amiatt, hogy mit engednek meg a szabályok. Most nem lehet olyan rugalmasan fejleszteni, mint korábban.”

“Dolgoztunk az év eleje óta, de mostantól a jelenlegi specifikáció marad a szezon végéig. Megbízhatósággal kapcsolatos korrekcióink még lehetnek, ha mind a négy gyártó, illetve az FIA is rábólint.”

A Honda továbbra sem érte utol a Mercedest, vagyis a döntés azt jelenti, hogy idén nem is fogja. “Konkrét számokról nem beszélhetek, de kis különbség van a Honda és a Mercedes között.”

“GPS- és egyéb adatok alapján úgy gondoljuk, hogy csak egy kicsit vagyunk lemaradva. De egyre közelebb kerülünk, a két csapat közti csata aktuális alakulása már a kasztnin és a stratégián is múlik.”