A brit Daily Mail az annak idején Lewis Hamilton mercedeses igazolását elsőként bedobó, azóta viszont többször „lyukra futó” Eddie Jordanre hivatkozva arról írt, hogy a Mercihez szponzorként idén csatlakozott INEOS a csapat megvásárlására készül, 700 millió fontért vennék meg a sokszoros világbajnok alakulatot a stuttgarti márkától.

A Mercedes motorsportfőnöke, F1-csapatának vezetője és 30%-os résztulajdonosa, Toto Wolff a mugellói futam után reagált a hírre.

„Egyesek ráugranak mindenféle információmorzsákra, aztán azokból kerekítenek sztorikat. Remek a kapcsolatunk az INEOS-szal, több nagy projekten is dolgozunk együtt, de minden más csak találgatás” – kezdte.

„A Daimlernek nem áll szándékában a csapat eladása, az INEOS pedig nem fog többségi tulajdonrészt szerzeni az alakulatban és átnevezni azt. Nekem sincs okom eladni a saját tulajdonrészemet, szóval kitaláció az egész.”

F1: Kacsa volt a Mercedes eladása 2

Toto Wolff

Azért a fentieken túl is vannak még kérdőjelek a Mercedes körül, mind Lewis Hamilton, mind Wolff jövője homályos…

„Hadd válaszoljak a kérdés szavaival: a csapat jövőjét illetően semmilyen homály nincs, minden világos. Mercedes-AMG Petronas marad, semmilyen változás nem várható. Ami Lewist illeti, a tripla hétvégék miatt egyelőre egyszerűen nem volt még időnk mindent átbeszélni, de most már össze kéne ülnünk végre.”

„Ami engem illet, úgy néz ki, maradni fogok, de azt még nem tudom pontosan, milyen szerepben, beosztásban.”