Sebastian Vettel ferraris bukdácsolása a 2018-as Német Nagydíjon kezdődött, majd 2019-ben, az új csapattárs és üdvöske Charles Leclerc mellett folytatódott, idén pedig, miután kiderült, hogy nem hosszabbítanak, még látványosabbá vált.

A 33 éves német korábbi csapatfőnöke, a Red Bull-os Christian Horner megvédte a mostanában sokat kritizált volt pilótáját:

„Szerintem nem az igazi Sebastian Vettelt látjuk most. Láthatóan nagyon küszködik a pillanatnyilag rendelkezésére álló géppel, de ez semmit sem vesz el a korábbi érdemeiből, az eddigi pályafutása során elért eredményekből.”

F1: Nem az igazi Vettelt látjuk 1

Az utóbbi időben többfelé is megjelent az a vélemény, hogy Vettel kizárólag egyféle autóval, a kimondottan a hátsó leszorítóerőre kihegyezett, befújt diffúzoros Red Bull-lal tudott jól menni, amellyel megszerezte a pole-okat, majd a rajt után simán elhúzott. Horner nem ért egyet ezzel:

„Sebastian versenyzett már futam közbeni tankolás mellett és anélkül, befújt diffúzorral, diffúzor nélkül, F-csatornával, F-csatorna nélkül, DRS-sel, DRS nélkül, az évek során nagyon sokféle autóban ült már, és persze egészen különleges dolgokat ért el a Red Bullnál. Úgy tudom, ő a sportág történetének harmadik legeredményesebb versenyzője, hihetetlen dolgokat ért el, sok rekordja jó ideig megmarad majd.”

„Ilyen vagy olyan okokból most nem mennek jól a dolgai, de úgy vélem, minden versenyzőnek jól kell éreznie magát a környezetében, ő pedig láthatóan nagy terhet cipel most, igazi sportemberként.”

F1: Nem az igazi Vettelt látjuk 2

A teher pénteken, a Belga Nagydíj első edzésnapján is ott volt, hiszen Leclerc a 15., Vettel csak a 17. idővel zárt a Ferrarival…

„Nem mértem (a mai tempót) a tavalyihoz, de nem meglepetés (az eredmény), egész évben ez volt a helyzet, minden pályán. Nem volt könnyű napunk, nehéz volt vezetni az autót. Arra számítok, hogy nem leszünk ott, ahová tartozunk, de keressük a megfelelő beállításokat. Sok mindennel próbálkoztunk ma délután, most mindent nullázunk, aztán holnap megint új dolgokat próbálunk ki” – mondta a négyszeres világbajnok a második edzés után, hozzátéve, hogy talán a jósolt eső jelenthet majd számukra valami kis esélyt.