A koronavírus-járvány miatt átszervezett 2020-as Forma-1-es idényben nem csak a nézők hiányoztak a pályákról, a csapatok VIP vendégek híján, a szigorú elkülönítési szabályok és a kiadások csökkentése miatt a hagyományos motorhome-jaik, mobilpalotáik helyett egyszerű konténerekben „laktak” a paddockban.

A német Auto Motor und Sport értesülése szerint ez most megváltozik, a hétvégén következő Belga Nagydíjon már újra a saját épületeikben székelnek majd az alakulatok.

Az ok prózai: a konténerek bérlése, az étkeztetés megszervezése költségesebbnek bizonyult, mint a saját motorhome-ok szállítása és felépítése, a saját konyhák működtetése.

A lap kiemeli, hogy az fertőzésveszély minimalizálása érdekében az építést végző brigádokat teljesen elkülönítik majd a versenycsapatoktól.

Mivel vendégeket továbbra sem fogadnak a csapatok, nem biztos, hogy mindenki a teljes palotát húzza fel, előfordulhat, hogy az amúgy több emeletes monstrumokat használó alakulatok is egyszerűbb, régebbi darabokat szállítanak a pályára – a hét második felére kiderül, ki mit választott.