A Forma-1 vezetése két héttel ezelőtt jelentette be a korona-versenynaptár eddig utolsó szakaszát, melynek keretében október második hétvégéjén Eifel Nagydíj néven a Nürburgringen tartanak majd futamot, hogy aztán 20-22-én a Portimao pályán a Portugál Nagydíjjal folytatódjon a bajnokság, majd azt követően október 31-én, november 1-jén már Imolában, az Emilia-romagnai Nagydíjon vegyen részt a mezőny.

Vettel a nürburgringi forduló bejelentése után azonnal örömét fejezte ki egy villáminterjúban, ugyanakkor rögtön felvetette, hogy az őszi időjárás gondot okozhat majd. Az Autosportnak nyilatkozva újra beszélt a témáról, viccesen megjegyezve, hogy „nem véletlenül nevezik Németország Szibériájának” a régiót.

„Bármilyen időjárás lehet. Ha szerencsénk van, lehet majd 20 fok is, de akár fagyhoz közeli is, szóval mindenképp kihívás lesz. A Nürburgring nagyszerű pálya, szép emlékeim is vannak róla. Én nyertem az utolsó futamot ott (2013-ban), szóval nagyon várom a visszatérést” – magyarázta.

„Érdekes pálya, jó rajta vezetni, a mai autókkal pedig különösen élvezetes lehet. De szerintem az időjárás is szerepet játszik majd, meglepne, ha nem” – folytatta.