Fernando Alonso számára fontos év lesz 2021, ugyanis a spanyol két év után, a Renault-val visszatér a Forma-1 mezőnyébe. A franciákkal 2005-ben és 2006-ban világbajnok pilótának azonban lesz még egy feladata idén: várja őt Indianapolis, ahol idén is megpróbálkozik az 500 mérföldes verseny megnyerésével.

F1: Alonso a McLarennél is vezethet 2021-ben 1

Alonso 2020-as IndyCar-versenygépe

Alonsónak tavaly nem jött össze az amerikai álom, a kontinens egyik legismertebb versenyére még csak kvalifikálnia sem sikerült magát. Az idei kiírás után a spanyol minden bizonnyal teljes gőzzel az F1-es visszatérésre koncentrál majd, ám ismerve mentalitását és azt, hogy a Renault jövőre jó eséllyel még nem lesz harcban a győzelmekért, előfordulhat, hogy 2021-ben is elmegy az Indy 500-ra.

Ehhez ráadásul F1-es hétvégét sem kellene kihagynia. Az amerikai versenyt hagyományosan egy napon tartják a Monacói Nagydíjjal, ám a jövő évre tervezett versenynaptárak szerint egy hét különbséggel (május 23-án, illetve május 30-án) tartják a két megmérettetést. Így a Monacói Nagydíj csak az amerikai kvalifikációval ütközne, ám a szabályok lehetővé teszik, hogy Alonso helyett más vegyen részt az időmérőkön.

A kérdés már csak az lehet, hogy melyik csapattal indulna Alonso. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója szerint semmit sem lehet kizárni, akár azt sem, hogy a spanyol versenyző és a McLaren amerikai története tovább folytatódjon. “Ha szeretne 2021-ben az Indy 500-on indulni és a szerződése is engedi – nem tudom, mit enged a szerződése –, felállhat egy olyan helyzet, ahol valaki kvalifikálja az autót helyette.”

“Ha van szabad ülésünk, és szeretne részt venni az Indy 500-on 2021-ben, és elengedik, akár működhet ez a forgatókönyv” – mondta Brown.