A Hungaroringen hetedjére, pályafutása során pedig 90. alkalommal rajtolhat az élről Lewis Hamilton, aki Valtteri Bottasszal és a Mercedesszel megsemmisítő csapást mért a mezőnyre a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén, míg a harmadik rajtkockát – a házon belüli felállást tekintve némi meglepetésre – a Racing Point-os Lance Stroll szerezte meg.

A kvalifikáció első három helyezettjével Paul di Resta korábbi F1-es versenyző és DTM-bajnok készített interjút.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Őrület! Meg kell csípnem magam! Hihetetlen emberekkel dolgozom együtt, akik nélkül nem lett volna lehetőségem erre. Szóval mindenkinek, aki otthon vagy itt van, óriási köszönettel tartozom, mert fantasztikus munkát végeznek. Valtteri nem könnyítette meg a dolgomat, emiatt abszolút tökéletességre volt szükség, de épp ezeket az időmérőket élvezem a legjobban. Az 1-es kanyarig hosszú lesz az út, szóval semmi sem biztos, muszáj lesz jól rajtolnom. Nem tudjuk, milyen lesz az időjárás holnap, de amennyire keményen csak tudom, próbálok mindent megtenni azért, hogy behúzzuk a csapatnak az 1-2-t.”

Hamilton: Őrület! Meg kell csípnem magam! 2

Valtteri Bottas (Mercecdes, 2.): „Már a harmadik edzésen láttam, hogy szoros lesz a csata Lewis-zal, csapatként pedig újra egy nagyon erős szinten vagyunk, ami jó hír nekünk. A Q3-as köröm nagyon jó volt a végén, de már nem tudtam ennél gyorsabbat menni. Lewis remek munkát végzett ma, megszerezte a pole-t, s mint mindig, sokat fog számítani a szélárnyék az 1-es kanyar felé. Már várom.”

Lance Stroll (Racing Point, 3.): „Nagyon boldog vagyok, az autó végig erős volt. Egész hétvégén megvolt a tempónk, így az volt a lényeg, hogy mindent összerakjunk az időmérőre. Már a holnapi napra koncentrálunk, megpróbálok majd komolyabb pontokat leakasztani a csapatnak. A közepes gumikkal való próbálkozás szerencsejáték volt. A végén viszont nagyon jól sikerült a köröm, és nagyszerű érzés, hogy sikerült ezt így összerakni.”