Nem és nem akarnak szűnni a Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatos találgatások, pedig ő maga úgy fogalmazott a Magyar Nagydíj előtt, hogy egyelőre nincs bejelentenivalója. Vettelt leginkább leendő Aston Martin-versenyzőként emlegetik, de pénteken már olyan, kissé abszurd találgatások is megjelentek, amelyek szerint Lewis Hamilton lépésétől függ a négyszeres bajnok sorsa.

Ha Vettel a jelenleg még Racing Pointként versenyző Aston Martinhoz kerül, nagyobb eséllyel talán Sergio Perezt túrhatja ki, akinek amúgy 2022-ig szerződése van a csapattal.

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke a Hungaroringen úgy fogalmazott, a csapatnak soha nem állt szándékában “nem tiszteletben tartani” a szerződéseket, ugyanakkor nem volt hajlandó kijelenteni, hogy biztosan marad a Perez, Lance Stroll felállás.

“Nehéz a jövőbe látni” – fogalmazott Szafnauer. “A versenyzőinknek az a dolguk, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek. Szerződésük van, de várhatók fejlemények és bejelentések. Meglátjuk, merre megyünk tovább.”

Szafnauer jó barátságot ápol Vettellel, csupa szépet és jót mondott a németről. “Tudja, hogyan kell nyerni, nagyon versenyképes. Jó régóta ismerem, mi több, barátok vagyunk. Elbűvölő srác, egyenes, nagyon őszinte, és pokoli gyors tud lenni.”