A Mercedes a 2020-as Forma-1-es szezont is két kettős győzelemmel kezdte, bár Lewis Hamilton büntetés miatt végül a negyedik helyre került vissza az Osztrák Nagydíjon. A második ausztriai hétvégén már abszolút domináns volt a címvédő, a Red Bull és Max Verstappen esélytelen volt.

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint még nem lehet kijelenteni, hogy vége az idei vb-csatának. “Azt persze megmutatta a Mercedes, hogy pokolian erős” – fogalmazott Marko.

“Nagyot léptek előre, ez nemcsak minket, hanem a Hondát is meglepte. Persze, ha esetleg nem nyerünk Magyarországon, az még nem jelenti azt, hogy vége lenne a világbajnoki csatának.”

“A Honda télen új turbót fejlesztett, ami csökkentette az előnyünket a nagyobb tengerszint feletti magasságon fekvő pályákon. Cserébe kiegyensúlyozottabb lehet a teljesítményünk egy szezon során.”

“A kanyarokban majdnem olyan gyorsak vagyunk, mint a Mercedes, sőt egyes kanyarokban gyorsabbak is. Az egyenesekben viszont sok időt veszítünk, és úgy tűnik, elég nehéz beállítani és vezetni az autónkat.”

“Megvan bennünk a potenciál, nagy csapat vagyunk tele nagyon jó emberekkel. Több mint elég verseny van még hátra, de a Mercedes magasra tette a lécet. Ez meglepett minket, de harcolunk tovább.”