Ugyan mindenki Ausztriából, a lappangási időnek megfelelő elkülönítés után érkezik Ausztriából a Magyar Nagydíjra, a koronavírus elleni védekezés keretében az F1 nem EU-s állampolgárságú szereplőire – beleértve a csapatok dolgozóinak igen jelentős részét adó egyesült királyságbeli polgárokat – szigorú korlátozások vonatkoznak majd, az érintettek kizárólag a szállásukon és a pályán tartózkodhatnak, a két pont közti mozgásukat pedig a a lakosságtól teljesen elkülönítve kell megoldaniuk.

Bár a legtöbb csapatban akadnak olyanok – EU-állampolgárok –, akik szabadon mozoghatnának, a bajnokcsapat Mercedesnél például nem lesz kivételezés, a sikerek mellett a szobafogság is közös lesz.

„A korlátozások a Magyarországra való belépés pillanatától érvényesek. A mi megoldásunk az, hogy későn érkezünk. Senki nem szeretne hétfőtől csütörtökig a hotelszobában kuksolni, mielőtt a pályára mehet, szóval Ausztriában tartjuk fenn a buborékunkat” – magyarázta a csapatfőnök, Toto Wolff, hozzátéve, hogy a megérkezés után viszont senki nem mozdulhat majd ki.

„Az állampolgárság alapján mi nem teszünk különbséget, mi igyekszünk a Forma-1-ben élen járni az egyenlőség terén, ezért semmiképp sem lehetnek nálunk kiváltságok.”

F1: Szobafogság a teljes csapatnak 2

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a szállodai „szobafogság” nem lesz különösebb plusz teher a csapattagjaik számára:

„Nem könnyű, de ez előtt már három hónapot ültünk otthon. Tudtuk, hogy ez is az egyik feltétele lesz annak, hogy újra versenyezhessünk. Ha aközött kell választanunk, hogy ilyen feltételek mellett versenyzünk, vagy sehogy, mindannyian elfogadjuk ezeket. Nem ideális, de rendkívüli időket élünk, és ez mindössze egy hét.”

„Globálisan talán már javul a helyzet, újabb futamokat is bejelentettünk, a magyar pályát pedig nagyon szeretjük, és remélhetőleg jól is szereplünk majd rajta. Örömmel megyünk oda versenyezni, nem nagy gond ez. Egyszerűen alkalmazkodunk, és a versenyzésre koncentrálunk” – mondta Horner.

F1: Szobafogság a teljes csapatnak 3