A Renault új versenyzői felállással fut neki a 2020-as idénynek, Daniel Ricciardo mellett Nico Hülkenberg helyett immár a tavaly a Mercedes tartalékosaként kispadozó fiatal francia, Esteban Ocon vezet.

A páros csak egy szezonig lesz együtt, hiszen Ricciardo az év végén távozik, a McLarenhez igazol.

A Renault-csapatfőnök Cyril Abiteboul az elmúlt időszakban a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt, a Mercedesnél egyelőre nem lekötött Valtteri Bottast, de leginkább a francia márka saját nevelésű ifjoncait sorolta az utódjelöltek közé, Ocon viszont az F1-es visszatérést kereső kétszeres világbajnokot, Fernando Alonsót látná legszívesebben az alakulatnál.

F1: Alonsót akarja csapattársnak a Renault-pilóta 1

„Sokszor megkérdeztek már erről a kényszerszünet alatt, de mindig ugyanaz a válaszom, és ez független a csapat döntésétől, csakis a személyes véleményem: nekem nagyszerű a viszonyom Fernandóval, az egyetlen cserélt sisakom tőle származik, és ő volt az, aki annak idején leküzdötte Schumachert, miatta szerettem meg a Forma-1-et. Szóval nem tudom, hogy jön-e a csapathoz vagy sem, de én egyértelműen nagyon örülnék, ha a csapattársamként térne vissza” – nyilatkozta a Red Bull Ringen csütörtökön.

Bár Ricciardo elhagyja a csapatot, azért neki is feltették a kérdést, ki választana inkább maga mellé, a négyszeres bajnok Vettelt vagy Alonsót – az ausztrál így felelt:

„Alonsót, mert vele még nincs közvetlen tapasztalatom, tehát Fernandót választanám, mondjuk Sebbel is csak 12 hónapot töltöttem (2014-ben a Red Bullnál), ami nagyon gyorsan elszállt, szóval ellene sem lenne kifogásom.”