A téli tesztelés idején két téma borzolta a kedélyeket a paddockban: a Racing Point Mercedes-másolat autója, valamint a bajnokcsapat kormányművel egybeépített felfüggesztés-állítója, a DAS. (Harmadikként csatlakozott ehhez a Ferrari 2019-es, „csaló” motorjának ügye, melyről az utolsó tesztnap utolsó perceiben adott ki botrányos közleményt az FIA).

A koronavírus-járvány, az annak az F1-re gyakorolt hatásai miatt ezek a kérdések háttérbe szorultak, de a Red Bullnál nem feledkeztek meg róluk, most, a szezon újraindulása előtt jelezték, hogy lesznek még húzós kérdéseik.

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondta az Auto Motor und Sportnak, hogy a szezonnyitón nem fognak óvni a Merci rendszere miatt, de ami késik, nem múlik: „Meggondoljuk a dolgot, de most az a legfontosabb, hogy rendeben és biztonságban megrendezzük a nagydíjat.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hasonlóan nyilatkozott a Motorsport-Total.comnak:

„Ez a Forma-1, szóval biztosan előkerülnek még ezek a témák. Versenyképes csapatokról van szó, szóval amikor újraindul a versenyzés, lesznek kérdések is. A DAS, a Racing Point autója és egyebek is napirendre kerülnek még.”