A miután májusban bejelentették, hogy a Ferrari nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, a németet 2021-ben Carlos Sainzcal pótolják, akit cserébe Daniel Ricciardo vált majd, a Renault-nál üresedés támadt a jövő évre.

Természetesen felmerült, hogy a négyszeres világbajnok az ausztrál helyére menjen, de az is adta magát, hogy a Forma-1-es visszatérési lehetőséget kereső kétszeres világbajnok, Fernando Alonso tegyen próbát újra az őt a csúcsig juttató franci márkánál.

Alonso volt mclarenes és ferraris munkatársa, barátja, Pedro de la Rosa is ezt javasolja 38 éves honfitársának.

„Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy visszatér-e. Ezt neki kell eldöntenie, de én remélem, hogy visszatér, én ezt javasoltam neki. A legjobb versenyzőknek az F1-ben van a helye. Egy kivételes pilóta mindig ki tud hozni egy kis pluszt az autóból” – magyarázta a spanyol Marcának, majd focis példával utalt a Renault-ra.

F1: Alonsót a Renault-hoz küldték 1

„Olyan ez, mint ha Lionel Messi a Granadához menne, de úgy vagyok vele, hogy inkább focizzon ott, mint hogy ne Spanyolországban játsszon, vagy csak teremfocizzon. Így vagyok Fernandóval is.”

Alonso 2003-2006, majd 2008-2009-ben vezetett a Renault-nál, az első „menet” hozta a győzelmeket, a második kényszerpálya volt, és már sokkal kevésbé volt sikeres. A 2021-es visszatérés esetén inkább az utóbbi forgatókönyv érvényesülne.