Romain Grosjean szerint a Forma-1-es eredmények csalókák lehetnek: akkorák a különbségek az autók között, hogy lehetetlen megmondani, ki a legjobb versenyző. Ez nemcsak a sorozat jelenére, hanem az elmúlt harminc évére egyaránt értendő.

“Az elmúlt harminc év mindegyikére igaz, hogy sose fogjuk megtudni, valójában ki volt egy-egy szezon legjobbja” – vélekedett Grosjean. “Talán régen más volt, az elmúlt három évtizedben viszont az autók teljesítménye határozta meg a versenyzőkét is.”

“Volt néhány nagyon gyors csapattársam, de számomra csak a saját karrierem mérvadó. Versenyeztem a Forma-3-ban, ahol Kobajasi Kamui és Nico Hülkenberg volt a csapattársam, és megnyertem a bajnokságot.”

“Aztán megnyertem az akkor még GP2 néven futó Forma-2-t. Vezettem a bajnokságot, amikor 2009-ben az F1-be igazoltam, és megnyertem újra a visszatérésem után, 2011-ben.”

“Nagyjából mindent megnyertem, amiben elindultam, kivéve a Forma-1-et, amit a legjobban akar mindenki. Az autón múlik és a lehetőségeken.”

“Soha ne mondd, hogy soha, még mindig arról álmodom, hogy egyszer eljön ez a nap. Most biztos sokan kinevetnek, de ha elveszíteném ezt az álmot, nem lenne semmi keresnivalóm a Forma-1-ben. Számomra fontos, hogy higgyek ebben. Olyan keményen dolgozok, amennyire csak tudok, hogy elérjem a célomat.”