Régóta eldöntött tény, hogy a McLaren rövid időn belül másodszor is motorszállítót cserél, 2021-ben újra Mercedes-motorokkal versenyez majd a wokingi alakulat. A csapat jelenlegi partnere, a Renault nem repes a boldogságtól, legalábbis erre utal, hogy a franciák másodszor blokkolhatták a McLaren tervezett tesztjét.

A szabályok szerint a csapatok két módon tesztelhetnek: korábbi, legfeljebb 2018-as autókkal, vagy forgatási napokat tarthatnak az adott évi modellel. Ezeken legfeljebb 100 kilométert tehetnek meg.

A McLaren korábban próbált már 2018-as autóval tesztelni, de ehhez nem kapott motort a Renault-tól, pedig ebben a szezonban – a Honda-korszakot követően – már francia erőforrásokkal versenyzett a csapat.

A McLaren mostanában forgatási napot szeretett volna tartani, de a Sky Sports információi szerint a Renault állítólag ismét beintett partnerének, és nem hajlandó motort biztosítani a tesztre. Vagyis jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a McLaren se 2018-as, se 2020-as autóval nem tud tesztelni.

Carlos Sainz és Lando Norris nemrég a Carlin Forma-3-as autójával gyakoroltak Silverstone-ban.