A sztori röviden annyi, hogy megjelent egy cikk, amiben olyan mondatokat adtak a Red Bull sportfőnökének szájába, amiket sose mondott. Pontosabban a nyilatkozat forrása egy paródia volt, amit valaki komolyan vett, Helmut Marko pedig eszerint arról beszélt, hogy Lewis Hamilton figyelmét csak elvonja a BLM mozgalom.

Hamilton az Instagramon szólította meg Markót egy kissé paprikás hangú üzenetben, de gyorsan eltávolította azt, amikor kiderült, hogy kamuhírről van szó.

“Odajött hozzám a Red Bull sajtófőnöke, és megkérdezte, hogy igazából mit mondtam az interjúban. Azt sem tudtam, miről beszél” – fogalmazott Marko.

F1: Hamilton kiborult, majd bocsánatot kért egy álhír miatt 1

“Amikor kiderült, hogy miről van szó, Christian Horner küldött egy SMS-t Hamiltonnak, aki törölte a posztját. Én is küldtem üzenetet Lewisnak, amire válaszolt is.”

Marko nem részletezte a beszélgetés pontos tartalmát, de úgy fogalmazott, hogy “vádaskodás nélkül” rendezték az ügyet. Az Independent azt írta, Hamilton bocsánatot kért, Marko pedig elfogadta. A hírt eredetileg publikáló portál szintén elnézést kért Markótól, és törölte az anyagot.

F1: Hamilton kiborult, majd bocsánatot kért egy álhír miatt 2