Sebastian Vettel idén lejáró ferraris szerződését nem hosszabbítják meg, és bár papíron még több lehetősége is van az F1-es folytatásra, nagyon úgy tűnik, hogy jó ülésre nem lesz esélye 2021-ben.

A négyszeres világbajnokkal régóta baráti viszonyt ápoló Bernie Ecclestone szerint a 32 éves németnek nem is érdemes most szerződést keresnie, jobban jár, ha egy évre szabadságra vonul:

„Vegyen ki egy évet, aztán célozza meg 2022-t!” – mondta a Forma-1 korábbi ura az F1Insidernek.

Ecclestone biztos benne, hogy a Mercedesnél nem fogadják Vettelt:

„Ott Toto Wolff az úr, és miért is szerezné meg Vettelt, amikor Lewis Hamilton képében van egy szupersztárja? Emellett van két másik versenyzője is, Bottas és George Russell, akit évek óta nevel.”

F1: Vettel jobban járna a kiszállással 2

Vettel és a Ferrari szakításához többek között az is vezetett, hogy a német nem tudott világbajnoki címet szerezni az olasz csapattal – Ecclestone szerint a búcsúévben sem remélhet jó eredményeket, főleg, hogy már amúgy is új kedvenc van Maranellóban Charles Leclerc személyében:

„Szerintem nem a Ferrari a favorit idén. De még ha egy szinten is lesznek a Mercedesszel és a Red Bull-lal, miért lenne érdekükben, hogy Vettel győzzön, megverje a srácot, aki még évekig a csapatnál lesz? Ennek semmi értelme nem lenne.”

Kövess minket a Facebook-on!