2018 végén a Ferrari kilenc közös idény után elbúcsúztatta eddigi utolsó világbajnokát, Kimi Räikkönent, hogy a finn ülését saját ifjoncuknak, Charles Leclerc-nek adhassák 2019-re.

Nem lett volna meglepetés, ha az akkor 39 éves pilóta búcsút int a Forma-1-nek, de mégsem így történt: gyorsan kiderült, hogy Räikkönen kétéves szerződést írt alá az Alfa Romeo néven futó első F1-es csapatával, a Sauberrel.

A svájci alakulat igazgatója, Beat Zehnder a Motorsport.comnak így beszélt a finn visszacsábításáról:

„Egy ideje már dolgoztam az ügyön. Miután a 2017-es Brit Nagydíjon a 3. lett a Ferrarival, elvitt haza a magángépén, akkor kezdtünk el a jövőjéről beszélgetni. Mondtam neki, hogy figyelj, ha egyszer már nem akarsz a Ferrarinál vezetni, vagy ők küldenek el, mindenképp szólj nekem, összehozunk valamit, ha téged is érdekel és lesz még motivációd” – kezdte.

F1: Räikkönen nem olvasta a szerződését 1

Beat Zehnder – már 2001-ben is dolgozott Räikkönennel

A Ferrari végül a 2018-as Olasz Nagydíj előtt tájékoztatta Räikkönent a pilótacserét illető döntéséről, a finn pedig nem habozott, azonnal szólt is Zehndernek.

„Amikor 2018-ban Monzában a Ferrarinál eldöntötték, hogy Charles-t választják, rögtön kapcsolatba lépett velünk. A futamot követő keddre összehoztunk egy találkozót, Fred (Vasseur, csapatfőnök), Kimi és köztem. Két óra alatt le is rendeztük a szerződést. Szerződést… hát, inkább megegyezést, mert Kimi nem olvasgat szerződéseket!”

Kövess minket a Facebook-on!