Mint mostanra köztudott, Sebastian Vettel az év végén elbúcsúzik a Ferraritól. A négyszeres világbajnok jövője egyelőre homályos, nem kizárt ugyan, hogy a Renault-nál vagy a Mercedesnél folytassa a pályafutását, de az is reális lehetőség, hogy mindössze 33 évesen visszavonul majd. Utóbbi rettenetes forgatókönyv lenne Németország számára, mondja a német motorsportszövetség feje, Hans Joachim Stuck.

„Csak ő tudja, mi is lesz. De biztosan nem fog másodosztályú autóba ülni, az egyértelműen nem hiányzik neki. Mondjuk nincs sok lehetősége” – mondta az egykori F1-pilóta, Le Mans-győztes az osztrák Servus TV adásában.

„Átigazol a Mercedeshez? Senki sem tudja, mi folyik ott. Azt is el tudom képzelni, hogy Vettel élvezte a mostani kényszerszünetet, azt, hogy otthon volt a családjával. Ő nem az a típus, mint Fernando Alonso, aki állandóan csinál valamit.”

„Ha Vettel nem talál jó lehetőséget, komoly opciónak látom, hogy visszavonul. Az pedig katasztrófa lenne” – utalt Stuck arra, hogy a négyszeres bajnok távozásával egyetlen német sem maradna a rajtrácson azután, hogy 2020-ra már a Német Nagydíj is kipottyant a naptárból (igaz, az újjászervezendő menetrendben még helyet kaphat Hockenheim).

Katasztrófa lenne Vettel visszavonulása 2

Tavaly év végén szintén fiatalon, 32 évesen távozott a Renault-tól ejtett Nico Hülkenberg. Stuck reménykedik, hogy ő talán még visszatérhet a francia csapathoz, ahol Daniel Ricciardo távozásával felszabadul egy hely:

„Pillanatnyilag sajnos Hülkenbergnek sincs ülése, pedig megérdemelné, majd meglátjuk, visszatérhet-e. Jó lenne. Én régről ismerem, nagyszerű fiatalember, aki bármire képes a volán mögött. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy nincs helye a Forma-1-ben.”

Kövess minket a Facebook-on!