A Redditen bukkant fel, majd a Forma-1 a hivatalos közösségi médiás platformjain is tovább osztotta egy amerikai szurkoló történetét, aki az év végén a Ferraritól, és talán a Forma-1-ből is távozó Sebastian Vettellel való találkozását idézte fel:

„Egy butikhotel mellett lakom Austinban, tavaly, egy héttel a verseny előtt látom, hogy beáll oda egy GTC4 Lusso, aztán három Ferrari-csapatruhás ember száll ki.

A következő nap ugyanaz az autó érkezik, Vettel és egy barátja száll ki. Sosem kértem még autogramot senkitől, de egész életemben tifoso voltam, ő pedig egy legenda. Megszólítottam, és megkérdeztem, hogy csinálhatnánk-e egy fotót. Beleegyezett, pár percet csevegtünk is – teljesen természetesen viselkedett, még be is mutatkozott, mint ha nem tudnám, kicsoda.

Kérdezte, hogy megyek-e a futamra vasárnap, mondtam, hogy idén nem tudtam jegyet szerezni, de így is nézem majd és remélem, hogy jó versenye lesz.

A hét során még többször láttam őt és a barátját, intettem is neki mindig, de ennél tovább nem mentem. Mivel tudom, hogy mennyire magának való típus, már így is egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam.

Pár nap múlva, amikor hazaérek, ott egy szatyor a kilincsemre kötve. Kibontom, és ott van benne egy dedikált sapka és egy név szerint nekem címzett, Ferrari-fejléces papírra kézzel írt üzenet, mellette két futambelépő.

Egy négyszeres világbajnok egy rövid találkozás után emlékezett arra, hogy nem volt jegyem, emlékezett a nevemre, és vette a fáradságot, hogy szerezzen nekem belépőt, ráadásul saját kezűleg írt üzenetet. Igazi úriember, ezt sosem felejtem el!”

Kövess minket a Facebook-on!