A Ferrari kedden jelentette be, hogy Sebastian Vettellel – közös megegyezéssel – elválnak az útjaik 2020 végén, csütörtökön pedig már az utódot is megnevezték, Charles Leclerc mellé a McLarentől érkező Carlos Sainz kerül majd.

A pilótapiaci mozgásokra a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone is reagált. A 89 éves angol szerint Sainz nem volt rossz választás a Ferrari fiatal sztárja, Leclerc mellé.

„Sainz hirtelen igazán versenyképes pilóta lett. És nagyon tehetséges is. A csapat pedig könnyen tudja majd kezelni. A Ferrarinál második számú lesz, de neki ez nem gond, hiszen a Ferrarinál lehet második számú” – jegyezte meg a német Bildnek nyilatkozva.

Sainzot a McLaren Daniel Ricciardóval pótolja, ezzel pedig felszabadul egy ülés a Renault-nál. Egyesek biztosra veszik, oda Fernando Alonso ül majd, Vettel számára pedig a visszavonulás vagy a Mercedeshez való bejutás marad, de Ecclestone azt mondja, talán a francia csapattal is megpróbálkozhatna jó barátja:

„Nem tudom, hogy ő menne-e, de én őszintén mondom, hogy elmennék egy nem élcsapathoz, hogy az ottaniakkal együtt építsük fel a csapatot. Azt nem is igazán tudom, miért menne a Mercedeshez. Egy építkező csapatnál igazi ász lehetne, és számára is jót tenne, ha valami újba fogna, mint annak idején, amikor a Red Bullnál kezdett.”

Kövess minket a Facebook-on!