A Red Bull motorsportfőnöke, Dr. Helmut Marko a német Sport1-nek nyilatkozott, két spekulációt is igyekezett tisztázni.

Mivel Daniel Ricciardo renault-s szerződése idén kifut, Max Verstappen mellett pedig az alig második F1-es idényét kezdő Alexander Albon vezet a nagycsapatnál, felmerült, hogy az ausztrált visszaültethetnék a Red Bull Racinghez – Marko azt mondja, erre minimális az esély.

„Ha Alex Albon úgy szerepel, ahogy tavaly tette – és nekem meggyőződésem, hogy úgy fog –, akkor marad a csapatnál. Szóval Ricciardónak gyakorlatilag nincs esélye. Csakis akkor gondolunk majd más versenyzőre, ha Albon totálisan elhasal, de akkor meg nem csak Ricciardo lesz a lehetőségek között” – szögezte le az osztrák.

F1: Nincs veszélyben a Red Bull-főnök 1

A Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz jobbkezeként ismert Marko a Red Bull Racing-csapatfőnök Christian Horner esetleges elküldését illető pletykákra is reagált:

„Ennek semmi alapja. Természetesen meg akarjuk tartani Herr Hornert. Mindössze annyi történt, hogy ő ellenezte a kiadási plafont, amivel a csapatok sokat spórolhatnának, míg mi támogattuk. Ezt illetően volt egy kis nézeteltérésünk.”

Ha minden a Forma-1 tervei szerint alakul, a koronavírus-járvány miatt leállt 2020-as idény júliusban Ausztriában, a Red Bull Ringen indul majd el. Marko azt mondta, kiválóan haladnak az előkészületekkel:

„Most már csak azért kell szorítanunk, hogy ne jöjjön drasztikus emelkedés a koronavírus-fertőzések számában” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebook-on!