Vasárnap folytatódott a Forma-1 futampótló virtuális szériája, ezúttal a Spanyol Nagydíjjal, melynek keretében a barcelonai pályán csapott össze a mezőny a 2019-es F1-es videojátékon.

Az ötödik fordulón a williamses George Russell szerezte meg a pole-t, ám a rajtnál visszaesett, a legutóbb, Interlagosban győző Alexander Albon pedig a gumistratégia miatt pottyant ki a küzdelemből. Egy darabig úgy tűnt, hogy az eddigi egyedüli kétszeres futamgyőztes Charles Leclerc nyerhet, de a futam második felére kemény csata alakult ki közte és Russell között.

Az angol ifjonc kanyarlevágás miatt 3 másodperces időbüntetést vitt magával, így egy darabig hiábavalónak tűnt a hősies küzdelme, de miután az utolsó előtti körben Leclerc is begyűjtött egy ugyanilyet, a valóságban eddig F1-es pontot sem gyűjtő williamses megnyerte a versenyt.

Russell és Leclerc mögött a Mercedes tesztpilótája, a volt Sauber- és Haas-versenyző Esteban Gutierrez lett a 3.

A minden más e-sport-szériában gond nélkül versenyző mclarenes Lando Norris zsinórban ötödször is technikai problémákkal küszködött, teljesen hihetetlen pechszériája van az angolnak.

F1: Újra Williams-győzelem a Spanyol Nagydíjon 1

Kövess minket a Facebook-on!