Egy héttel ezelőtt nagy vihart kavart, hogy az amerikai NASCAR e-sportos futamán az egyik versenyző, Kyle Larson, niggerezett egyet – a saját spotterjének szólt oda –, de mivel az USA-ban feketék körein kívül tabu a szó használata, a pilótát szép sorban felfüggesztette a versenyszéria, a csapata kirúgta, a szponzorai pedig ejtették.

A koronavírus-járvány miatt a világ autóversenyzőinek jelentős része keres és nyújt szórakozást az e-sport világában, jó néhány Forma-1-es pilóta is virtuális futamokon indul, amelyeket ezrek, tízezrek követnek online.

A Williams újonca, Nicholas Latifi elárulta, hogy csapata külön is figyelmeztette őt és csapattársát, George Russellt, hogy nagyon vigyázzon, mit mond a virtuális versenyeken.

„A Kyle Larson-incidens után a csapat üzenetben emlékeztetett minket, hogyan viselkedjünk a közvetítések során” – mesélte a kanadai La Presse-nek. „Ami engem illet, tudom, hogy mi elfogadható és mi nem.”

„Egy csapat tagja vagyok, amelynek megvannak a szponzorai, és meg kell őriznie egy bizonyos imázst. Tudom, hogy oda kell figyelnem, de ettől még azért magamat adom és élvezem a dolgot.”

A kanadai ifjonc még egyetlen valódi Forma-1-es futamon sem vezetett, de a virtuális versenyzésnek köszönhetően már így is hatalmas rajongótáborra tett szert, 23 ezer követője van a Twitch streamingplatformon.

„Nem is gondoltam rá, hogy fent legyek ott, de az első virtuális nagydíj után javasolták, hogy legyen fiókom. Ott sokkal közelebb kerülhetnek hozzám, mint a versenyhétvégéken” – mondta erről.

„A virtuális versenyzés jó, hogy fejben formában tartsam magam. A vezetés nem ugyanolyan, mint a valóságban, de a mentális folyamat nagyon hasonló” – tette hozzá.

Kövess minket a Facebook-on!