Ausztriában lassan javulóban van a járványhelyzet, így egyre reálisabb lehetőségnek látszik, hogy a Red Bull Ring-i Osztrák Nagydíjjal elindulhasson a 2020-as Forma-1-es idény júliusban.

Az osztrák Kleine Zeitunk értesülése szerint a napokban a pálya és az egyéb ottani létesítmények összesen kb. 400 dolgozóját koronavírusra tesztelték, a Red Bullnál tényleg készülődnek a rendezésre.

Annyi világosnak látszik, hogy az első futamokon nézők és a sajtó képviselői nélkül körözhetnek majd az autók, és a csapatok is minimális személyzettel érkeznek majd a pályára.

A kisebbik Red Bull-csapat, az Alpha Tauri főnöke, Franz Tost így beszélt erről a Speedweeknek:

„A helyszínen dolgozó csapattagok számát illetően folynak a megbeszélések, még nem köteleztük el magunkat pontos számok mellett. Szeretnénk az autók működtetéséhez nélkülözhetetlen specialistákra szorítkozni. Ha nem lesznek vendégeink és nem lesznek helyszíni tudósítók, akkor a marketing- és médiarészlegünket is nélkülözni tudjuk majd. Az Alpha Taurinál meglennénk olyan 65 emberrel.”

F1: Hány csapattag elég egy futamra? 1

Tost hozzátette, hogy csapatok saját, nagy motohome-jainak otthonhagyásával tovább lehetne csökkenteni a szükséges dolgozók számát. Érdekes kérdés a catering, azaz az étkeztetés.

„Ami a vendéglátást és az étkeztetést illeti, ha nem lesznek vendégeink, a nagy motorhome-okra sem lesz szükség. A csapatoknak megvan a maga cateringje, a közös étkeztetésről eddig nem esett szó. Az F1-gyel és az FIA-val közösen többféle lehetőséget is vizsgálunk. „

„De borzasztó bonyolult az egész szituáció, hiszen a különböző országok kormányainak döntéseitől is függünk, nagyon sok tényező játszik szerepet, ráadásul folyamatosan változik a helyzet. Természetesen az FIA és az F1 is szeretné a minél előbbi kezdést, de láthatjuk, hogy ezek egyelőre csak vágyak.”

„Lehet, hogy Ausztriával szerencsénk lesz, ott már odáig jutnak a viszonyok, hogy nagyobb szabadságot kapunk, Angliában meg épp a ellenkezője is lehet. Fogalmunk sincs. Ami ma igaz, holnapra már egész másképp lehet. Nagyon nehéz így értelmesen tervezni.”

Kövess minket a Facebook-on!